Maak nu nog gebruik van de innovatiebox

Innoverende ondernemers dienen dit jaar nog na te gaan of ze voldoen aan de nu nog soepele regels voor de innovatiebox. Alle winsten die namelijk voortkomen vanuit die innovatie worden belast tegen een verlaagd vennootschapsbelastingtarief van 5%.  De regels voor de innovatiebox worden in 2017 strenger. Er komt een onderscheid tussen ‘kleine’ en ‘grote’ belastingplichtigen. Voor kleinere ondernemingen blijft een S&O-verklaring voldoende. Grote ondernemingen (meer dan 50 miljoen omzet per jaar en meer dan 7,5 miljoen voordeel uit innovatie) moeten naast de S&O verklaring beschikken over een van de onderstaande zaken:

• een octrooi;
• een kwekersrecht;
• programmatuur;
• een vergunning om geneesmiddelen op te markt te brengen;
•  een geregistreerd gebruiksmodel ter bescherming van innovatie;
• een aanvullend beschermingscertificaat.

Permanent link to this article: https://www.bgstart.nl/nl/?p=546